Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 19.06. 2017 r. - 23. 06. 2017 r.

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

Zupa

Zupa grochówka 1,3,7,9

 

Krem dyniowo- marchwiowy z grzankami 1,3,7,9  Zupa pieczarkowa 1,3,7,9  Zupa kalafiorowa 1,3,7,9  -
II danie
  • Kluski leniwe z bułką tartą [1,3,7]
  • Surówka z kapusty pekińskiej z owocami [7]
  • Napój 

 

  • Dorsz panierowany [4]
  • Ziemniaki gotowane
  • Surówka z pora
  • Napój
  • Sznycel wieprzowy [1,3,7]
  • Ziemniaki gotowane
  • Mizeria [7]
  • Napój 
  • Podudzie pieczone
  • Ryż curry
  • Sos czosnkowy [7]
  • Fasolka z bułką tartą [1,3,7]
  • Napój
 -

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2