Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 24.04. 2017 r. - 28 04. 2017 r.

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

Zupa  

Krupnik z kaszą pęczak[1,3,7,9]

Krupnik z pieczarek z grzankami [1,3,7,9] 

Krem z marchwi[1,3,7,9]

 Zupa fasolowa 1,3,7,9  Rosół z makaronem 1,3,7,9
II danie
  •  Makaron z sosem bolońskim [1,3,7]
  • Kukurydza gotowana z masłem [7]
  • Napój

 

  • Pałka pieczona z kurczaka
  • Ryż gotowany po indyjsku z warzywami [9]
  • Bukiet warzyw korzeniowych z pestkami słonecznika [8,9]
  • Dressing cytrynowo- ziołowy [7]
  • Napój 

 

  • Kotlet schabowy [1,3,7]
  • Ziemniaki puree z cebulką [7]
  • Kapusta kiszona gotowana
  • Napój
  • Bliny gryczane z ragout warzywnym [1,3,7]
  • Kalafior gotowany z bułka tartą [1,3,7]
  • Napój
  •  Ryba panierowana [1,3,4,7]
  • Ziemniaki gotowane
  • Surówka z pora z rodzynkami
  • Napój
 

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2