Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 18.09. 2017 r. - 22. 09. 2017 r.

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

zupa

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty

(9) 

Żurek śląski (1,7,9)

Zupa gulaszowa      ( 9) 

Bulion wołowy (9) Krem dyniowo-marchewkowy z popcornem (1,7)
II danie
  • Pierogi z mięsem z okrasą (1, 3)
  • Fasolka szparagowa (1)
  • Napój

 

  • Filet z kurczaka w marynacie pomidorowo- jogurtowej(7)
  • Ryż gotowany z curry
  • Brukselka blanszowana z bułką tarta (1)
  • Napój
  • Gołąbki bez zawijania
  • Sos pomidorowy(7)
  • Ziemniaki
  • Sałatka z brokuła z prażonymi migdałami(8)
  • Napój 
  • Pszenna tortilla mięsna(1,3)
  • Sos 1000 wysp (7)
  • Surówka z modrej kapusty
  • Napój
  • Ryba (dorsz) po grecku (1)
  • Ziemniaki puree (7)
  • Sałatka z Jarmużu i papryki z kiełkami i sezamem (11)
  • Napój

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2