Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 22.1.2018- 26.1.2018

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

zupa

Krupnik z kaszą pęczak [1,3,7,9] 

 

Kapuśniak z białej kapusty [1,7,9]

Żurek śląski z białą kiełbasą [1,7,9] 

Zupa ogórkowa[1,7,9] Zupa pomidorowa [1,7,9]
II danie
  • Pieczone podudzie z kurczaka

    Ryż gotowany

    Sałata ze śmietaną [7]

    Napój

     

  • Makaron z sosem z tuńczyka i warzyw [1,3,7,4,9]

     

    Sałatka z ogórka kiszonego

    Napój

 

Pulpety wieprzowe [1,3,7]

Sos pomidorowy [1,7]

Kasza gryczana

Marchewka z masłem gotowana na parze [7]

Napój

 

  • Kotlet drobiowy, panierowany [1,3,7]

    Ziemniaki puree [7]

    Brukselka parowana z bułką tartą [1,7]

    Napój

     

Pierogi z owocami [1,3,7]

Sos waniliowy [7]

Sałatka owocowa

Napój

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2