Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 20. 02. 2017 r. - 24. 02. 2017 r.

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

Zupa

Zupa kalafiorowa [1,3,7,9]

Rosolnik z kluseczkami[1,3,7,9]

Zupa pomidorowa z makaronem [1,3,7,9]

Zupa pieczarkowa ze śmietanką [1,3,7,9]

Kapuśniak z kiszonej kapusty[1,3,7,9]

II danie
  • Makaron z sosem bolońskim [1,3,7]
  • Fasolka szparagowa z sezamem [7,11]
  • Napój

 

  • Gulasz wieprzowy z warzywami [1,3,7,9]
  • Kasza jęczmienna
  • Sałatka szwedzka
  • Napój

 

  • Miruna panierowana [1,3]
  • Ziemniaki puree [7]
  • Surówka colesław
  • Napój
  • Kotlet de volaille [1,3,7]
  • Ryż po turecku
  • Surówka po żydowsku
  • Sos czosnkowy [7]
  • Napój

 

  • Naleśniki z serem [1,3,7]
  • Sos jogurtowy [7]
  • Sałatka owocowa
  • Napój
 

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2