Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 13.11 2017 r. - 17. 11. 2017 r.

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

zupa

 

Kalafiorowa (1,7,9)

 

Szczawiowa z jajkiem (3) Pomidorowa z ryżem (1,7,9)  Kapuśniak z kiszonej kapusty(1,9) Barszcz zabielany z makaronem(1,7,9)
II danie
  • Kluski leniwe z masłem i bułką tartą(1,3,7)

    Surówka z selera ze śmietanką i ananasem (7,9)

    Napój

     

     

  • Filet z kurczaka w kukurydzianej panierce (1,3,7)

    Ziemniaki puree (7)

    Surówka porowa (7)

    Napój

     

     

     

 

 Schab pieczony

Sos pieczeniowy z wędzoną śliwką (1,7)

Kasza gryczana

Sałatka z ogórka

Napój

 

  •  Zapiekanka makaronowa z dorszem, brokułem i żółtym serem (1,3,4,7,9)

    Marchewka gotowana na parze z masłem (7)

    Napój

     

Naleśniki z domowym dżemem (1,3,7)

Surówka z brzoskwinią (7)

Napój

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2