Co na obiad ?

MENU TYGODNIOWE: 11.12 2017 r. - 15. 12. 2017 r.

Zapraszamy !!!

   Poniedziałek

Wtorek

 Środa Czwartek

Piątek

zupa

Jarzynowa [9,7]

 

Pomidorowa z ryżem  [1,7,9] Krem z kukurydzy z makaronem [1,3,7]  Kalafiorowa [1,7,9] Ogórkowa [1,7,9]
II danie
  • Pyzy drożdżowe z sosem penne z pieczarkami [1,3,7]

    Surówka z modrej kapusty 

    Napój

  • Pieczeń z karkówki z sosem własnym

    Kasza peczak

    Brukselka gotowana z masłem [1,7]

    Napój

 

 Kotlet schabowy w owsianej panierce [1,3,7]

ziemniaki puree [7]

Kapusta kiszona, gotowana[7]

Napój

 

  •  Kurczak w sosie potrawkowym [1,7,9]

    Ryż gotowany na parze

    marchewka z groszkiem [7]

    Napój

     

Naleśniki z serem [1,3,7]

sos czekoladowy [7]

Sałatka z gruszki i ananasa

Napój

Lista alergenów- CYFRY odnośnikami w menu

1

Zboża zawierające gluten (tj. ziarno pszenicy, żyta, jęczmienia, owsa, orkiszu, kamutu lub ich odmian hybrydowych) oraz produkty z nich wytworzone

2

Skorupiaki oraz produkty z nich wytworzone

3

Jajka oraz produkty z nich wytworzone

4

Ryby oraz produkty z nich wytworzone

5

Orzechy arachidowe oraz produkty z nich wytworzone

6

Soja oraz produkty z niej wytworzone

7

Mleko oraz produkty z niego wytworzone (włącznie z laktozą)

8

Orzechy: migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), pekany (Carya illinoiesis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia (Macadamia ternifolia) oraz produkty z nich wytworzone

9

Seler oraz produkty z niego wytworzone

10

Gorczyca oraz produkty z niej wytworzone

11

Ziarno sezamu oraz produkty z nich wytworzone

12

Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniu >10mg/kg lub 10mg/l wyrażonych jako SO2